nieuws

21-10-2017
Prachtige vroege olijvenoogst
Prachtige vroege olijvenoogst

Terwijl het nog volop nazomer was - half oktober - naderde de dag dat we voor ons werk terug naar Nederland moesten. Als we zelf wilden meeplukken met de prachtige oogst van onze 24 bomen moesten we snel beslissen. Met een beetje hulp van vrienden en onze gaste uit ons andere vakantiehuis in Loretello besloten we lastminute om vroeger dan ooit te plukken. De olijven waren half groen, half paars en rijp genoeg. Het zou nog 5 dagen droog blijven en het bleef warm. De 'frantoio' olijfpers, die vanaf eind oktober 24-uursdiensten draait was nog maar net begonnen. Boeren uit de buurt trokken hun wenkbrauwen op als we vertelden dat we gingen plukken - zeker twee weken voordat de echte hausse losbarst.

We hebben de mooiste oogst sinds jaren. 240 Kilo olijven geplukt en die hebben 34 liter olie opgeleverd. Een opbrengst van 13,3 %, wat uitzonderlijk genoemd mag worden.

In het weekend na het persen kwam de regen en daalde de temperatuur. We zijn blij dat wij ons werk al gedaan hebben.

20-10-2017
Rolgordijn tegen lage zon
Rolgordijn tegen lage zon

Als je in het voor- of najaar in Casa d'Oro op het terras zit, kijk je soms hinderlijk in de lage zon. En terwijl je nog buiten luncht, komt het eten op tafel ook al snel in de zon te staan. Om dit te voorkomen hebben we aan een deel van de pergola bamboe rolgordijnen opgehangen. Een stuk prettiger!

04-05-2017
Heerlijk wandelen in het voorseizoen
Heerlijk wandelen in het voorseizoen

Het maakt nauwelijks uit waar je begint met een mooie wandeling, in de directe omgeving van ons vakantiehuis word je altijd verrast door de frisse natuur, onbekende weggetjes en onverwachte ontmoetingen. Vooral het voor- en najaar zijn uitermate geschikt. Een fijne manier om jezelf weer eens op te laden vol energie. En wat is een mooiere beloning na zo'n inspanning dan een goede Italiaanse maaltijd met een mooi glas wijn? En daarna een verkwikkende nachtrust in een goed bed?

U bent van harte welkom in ons huis. 

27-04-2017
Verplaatsbaar hek van 50 meter in de tuin
Verplaatsbaar hek van 50 meter in de tuin

Gaan we schapen houden bij Casa d'Oro? Nee hoor, maar voor het gemak noemen we de net aangeschafte afzetting een schapenhek. Het is multi-inzetbaar voor onze gasten en maarliefst 50 meter lang! Zet het rondom het zwembad voor de veiligheid. Maak een omheind stuk in de olijfboomgaard waar gespeeld kan worden. Zet een stuk van de tuin af, om beter toezicht op de hond te houden. Of bedenk zelf een andere toepassing. Het hek is licht, makkelijk met pennen in de grond te plaatsen en sterk. 

28-03-2017
Ons linnengoed is vernieuwd
Ons linnengoed is vernieuwd

Voor wie op vakantie niet de helft van de bagageruimte wil gebruiken voor handdoeken, beddengoed en keukenlinnen bieden wij al jaren het linnenpakket. Ook handig voor wie reist per vliegtuig. Alles is aanwezig in ons huis en voor €50 per verblijf van 2 personen mag u ons linnengoed gebruiken. Omdat er een wasmachine is, kunt u het zelf net zo vaak verschonen als u wilt. Voor een regendag is er zelfs een wasdroger. En dit jaar hebben wij allemaal nieuwe lakens en handdoeken, helemaal klaar voor het seizoen.

03-08-2016
Corinaldo weer verkozen tot mooiste stad
Corinaldo weer verkozen tot mooiste stad

Corinaldo heeft opnieuw het keurmerk van 'Mooiste stadjes van midden Italie'gekregen - 'I Borghi piu belli d'Italia'. De prachtige oude stad is in goed gezelschap. Volgens Italie-website 'Ciao Tutti' zijn er nog meer plaatsen in Le Marche, die hetzelfde predikaat hebben gekregen. En het aardige is, dat u ze tijdens een verblijf in ons huis allemaal kunt bezoeken. Hoewel.... allemaal, dan mag u wel wat tijd uittrekken.

Het zijn Cingoli, Frontino, Gradara, Grottamare, Macerata Feltria, Mondavio, Mondolfo, Montecassiano, Montefiore dell'Aso, Monte Grimano Terme, Moresco, Offagna, Offida, San Ginesio, Sarnano, Servigliano, Treia en Visso. Vooral het voor- en najaar zijn heel geschikt voor uitstapjes en wandelingen door de mooiste steden en dorpjes van de streek. Kom uw ogen uitkijken in dit weinig toeristische deel van Italie.

30-06-2016
Italiaanse wijnfles in Hollandse tuin
Italiaanse wijnfles in Hollandse tuin

Deze foto werd ons door gasten toegestuurd na thuiskomst. Ze hadden tijdens hun vakantie in ons huis een wijnfles gekocht en die een plekje gegeven in hun eigen achtertuin in Nederland.

Zo zullen ze nog vaak terugdenken aan de vakantie in Corinaldo.

23-06-2016
U kunt Chromecast gebruiken in ons huis
U kunt Chromecast gebruiken in ons huis

Vanaf dit zomerseizoen bieden wij Chromecast aan in ons huis. Dat is een methode om films, apps, tv-programma's etc. vanaf uw smartphone of tablet te bekijken op de televisie. U hoeft alleen de (gratis) app van Google Cast te downloaden en dan kunt u bijvoorbeeld naar 'uitzending gemist' kijken op TV, Netflix (de Italiaanse versie) zien of alle YouTube filmpjes bekijken. 

12-06-2016
Goed restaurant: Langelina in Corinaldo
Goed restaurant: Langelina in Corinaldo

Een wereld-uitzicht, dat is wat je voelt als je eenmaal op het terrein van restaurant Langelina net buiten Corinaldo staat. Het land rondom Corinaldo en in de verte de Apennijnen, zelfs de Sibbellini's kun je zien bij helder weer.

Het eten is er bovendien heel smakelijk en betaalbaar en in het weekend kunt u er getuige zijn van pranzo's met hele Italiaanse families, die samen eten aan lange tafels.

Een verrijking voor de omgeving. Elke dag geopend.

Langelina, Via delle Ville 53, Corinaldo. (Reserveren tel.: 333 728 3676)

 

Op de foto: Onze Italiaanse vriend Francesco (L) en Henk met Corinaldo op de achtergrond.

24-05-2016
Vers brood en gebak op zondag!
Vers brood en gebak op zondag!

Net ontdekt bij de zgn.  'Maria Goretti'-rotonde. Een bakker/patisserie die ook op zondag vers brood en de heerlijkste gebakjes verkoopt. En je kunt er ook een broodje eten of koffie drinken. Panificio ROTATORI bevindt zich aan de Vialle E. Mattei in Corinaldo. Van harte aanbevolen!

page loading