nieuws

04-07-2020

Verse vijgen uit eigen tuin, zoet en rijp.

Verse vijgen uit eigen tuin, zoet en rijp.

Vandaag heb ik de rijpste vijgen uit de boom geplukt. Ze zijn zoet, sappig en onweerstaanbaar lekker. Vooral in een salade met rucola, balsamico, olijfolie en kleine stukjes gorgonzola. Mmmmmmm. 

27-06-2020

Veilig gevoel: buiten eten

Veilig gevoel: buiten eten

Na een maandelange lockdown is ook het uitgaansleven in Le Marche weer op gang gekomen. In de omgeving van ons huis zijn fijne restaurants te vinden waar je op een mooie zomeravond heerlijk buiten kunt eten. De tafels op veilige afstand van elkaar. Waar eerst alleen afhaalmaaltijden werden bereid wordt nu weer gezellig met elkaar getafeld. Ook aan zee kun je weer uit eten, met je voeten in het zand of op een terras met uitzicht op de branding. Het personeel houdt zich keurig aan de veiligheidsvoorschriften en ook van de gasten wordt in openbare ruimtes verwacht dat zij een mondkapje dragen. De sfeer is ontspannen, zoals dat hoort bij het vakantiegevoel. 

24-06-2020

Beter, sneller wi-fi in huis en bij het zwembad

Beter, sneller wi-fi in huis en bij het zwembad

Omdat onze gasten veel gebruik maken van internet hebben we in Casa d'Oro een snellere verbinding laten installeren. Er is een nieuwe router geplaatst en de snelheid is ongeveer verdrievoudigd, ten opzichte van een week geleden. 
Zo kunnen we nu gemakkelijker gebruik maken van chromecast of programma's terugkijken op 'uitzending gemist', zonder haperen als onderwijl iemand anders iets op zijn tablet aan het bekijken is. 
niet alleen in huis is de verbinding top, ook onder de moerbeiboom, bij het zwembad werkt het prima. 

20-06-2020

Het is weer pruimentijd 🍑

Het is weer pruimentijd 🍑

In juni kunnen we al volop vruchten plukken in onze eigen tuin. Eerst begint de moerbeiboom zijn zwarte braamachtige bessen los te laten. Elke morgen raap ik een schaaltje bij elkaar voor bij het ontbijt. Superfood, zegt men. De eerste vijgen worden rijp en eetbaar. En dan ineens hangen de twee pruimbomen vol met fruit. Ze hebben het formaat van kersen. Er valt niet tegenop te eten. Paarse en gele vruchten, zoveel als je wilt. De enige boom, waar we wat meer geduld mee moeten hebben is de kersenboom. Dit jaar zat er precies één kers aan. 
Ook zien we al kleine appels en peren aan de bomen, maar die moeten nog groeien. De olijfbomen staan er florisant bij. Er staat ons dit jaar nog veel moois te wachten. 

10-06-2020

Goed nieuws: vanaf nu is er airco in ons huis

Goed nieuws: vanaf nu  is er airco in ons huis

Vooral in het hoogseizoen kan het heel aangenaam zijn om in de slaapkamer een airconditioning te hebben, die zorgt voor een koele slaaptemperatuur. In overleg met het installatiebedrijf hebben we ook in de woonkeuken een unit laten plaatsen. 
Van verschillende gasten kregen we die wens te horen en daarom hebben wij sinds vandaag een moderne, geruisloze installatie, makkelijk te bedienen. Want vakantie in een zonnig klimaat is fijn, maar het is nog fijner als je zelf kunt kiezen om die warmte even te vermijden.

27-10-2019

De nieuwe olijvenoogst is binnen

De nieuwe olijvenoogst is binnen

Dit jaar is de olijvenoogst bescheiden, maar ook met een kleine hoeveelheid (9 liter) zijn we heel tevreden. De kwaliteit is super. We hadden hulp van vrienden bij het plukken en veel tijd voor gezellige momenten. We hadden deze ervaring voor geen goud willen missen. 

06-06-2019

Nieuwe matrassen en accessoires voor het kinderbedje

Nieuwe matrassen en accessoires voor het kinderbedje

We hebben het geluk dat hier in de omgeving twee zeer kwalitatieve matrassenfabrieken zijn, die hun matrassen over de hele wereld leveren. Drie jaar geleden hebben we voor ons huis in Loretello nieuwe matrassen met o.a. memoryschuim laten maken, waarover we erg veel complimenten krijgen. Ook op electrisch verstelbare bedden zijn de juiste matrassen onontbeerlijk. 

Deze week werden de nieuwe matrassen voor Casa d’Oro geleverd, die we een paar weken geleden in overleg hebben samengesteld in de fabriek. Na een paar nachten uitproberen kunnen we tevreden constateren dat ze fantastisch zijn. Met de juiste ondersteuning, zonder hard aan te voelen. 

Ook voor het uitklapbare kinderbedje hebben we een nieuwe matras en beddengoed aangeschaft, zodat ook onze allerjongste gasten heerlijk uitgerust de dag beginnen. 

06-12-2018

Derde Michelin-ster voor Uliassi in Senigallia

Derde Michelin-ster voor Uliassi in Senigallia

Sterrestaurant Uliassi in Senigallia is niet een gewoon restaurant aan zee, het is een belevenis. Jaren geleden - ze hadden nog niet eens hun eerste ster, hebben wij ons al verbaasd over de creativiteit die uit de gerechten sprak. Zojuist hebben zij hun derde ster verdiend en dat trekt komend seizoen vast weer veel chique publiek naar de mooie badplaats. Op slechts 15 km van ons huis.

Maar ook zonder een dikke portemonnee kun je in Senigallia heerlijk eten. Langs de boulevard of in de oude stad.

Voor de gastronomische fijnproevers is het weer een reden om een vakantie te boeken in één van onze twee huizen, in Corinaldo (15 km van zee) of in Loretello (25 km van zee). 

U bent van harte welkom, maar wacht niet te lang met boeken, want het zomerseizoen zit elk jaar vroeger vol.

 

Op de foto ziet u het oude danspaleis in Senigallia, tegenwoordig gebruikt voor congressen.

Restaurant Uliassi ligt aan het begin van de boulevard, richting de jachthaven, ca. 200 meter van het danspaleis in een onopvallend gebouw.

08-09-2018

Boeken, films of Italiaanse muziek

Boeken, films of Italiaanse muziek

Op vakantie kunt u weer eens de tijd nemen om een boek te lezen. In ons huis vindt u volop boeken over de geschiedenis van Italie, kunst, reizen, lekker eten en koken. En tijdens het lezen luistert u naar Italiaanse muziek. Op een regenachtige dag kijkt u naar een van de vele klassieke Italiaanse films die u bij ons op DVD kunt bekijken. Geen tijd voor verveling.....

04-09-2018

Heerlijk wandelen in het voor- of naseizoen

Heerlijk wandelen in het voor- of naseizoen

Het maakt nauwelijks uit waar je begint met een mooie wandeling, in de directe omgeving van ons vakantiehuis word je altijd verrast door de frisse natuur, onbekende weggetjes en onverwachte ontmoetingen. Vooral het voor- en najaar zijn uitermate geschikt. Een fijne manier om jezelf weer eens op te laden vol energie. En wat is een mooiere beloning na zo'n inspanning dan een goede Italiaanse maaltijd met een mooi glas wijn? En daarna een verkwikkende nachtrust in een goed bed?

U bent van harte welkom in ons huis. 

page loading