nieuws

27-10-2019

De nieuwe olijvenoogst is binnen

De nieuwe olijvenoogst is binnen

Dit jaar is de olijvenoogst bescheiden, maar ook met een kleine hoeveelheid (9 liter) zijn we heel tevreden. De kwaliteit is super. We hadden hulp van vrienden bij het plukken en veel tijd voor gezellige momenten. We hadden deze ervaring voor geen goud willen missen. 

25-08-2019

Goed nieuws: vanaf 2020 komt er airco in ons huis ??

Goed nieuws: vanaf 2020 komt er airco in ons huis ??

Vooral in het hoogseizoen kan het heel aangenaam zijn om in de slaapkamer een airconditioning te hebben, die zorgt voor een koele slaaptemperatuur.
Van verschillende gasten kregen we die wens te horen en daarom zijn we ons nu aan het oriënteren op de beste installatie. Want vakantie in een zonnig klimaat is fijn, maar het is nog fijner als je zelf kunt kiezen om die warmte even te vermijden.
We houden u op de hoogte.

08-06-2019

De olijfboomgaard is weer gemaaid

De olijfboomgaard is weer gemaaid

De olijfboomgaard bij Casa d’Oro is een heerlijke speelplek, je kunt er doorheen wandelen. Een picknick houden. Onder een olijfboom gaan zitten om een boek te lezen of op zoek gaan naar het fruit dat her en der aan bomen groeit. Vandaag is het gras weer gemaaid, zodat het terrein weer helemaal begaanbaar is. Met dank aan onze achterbuurman Filippo. 

06-06-2019

Nieuwe matrassen en accessoires voor het kinderbedje

Nieuwe matrassen en accessoires voor het kinderbedje

We hebben het geluk dat hier in de omgeving twee zeer kwalitatieve matrassenfabrieken zijn, die hun matrassen over de hele wereld leveren. Drie jaar geleden hebben we voor ons huis in Loretello nieuwe matrassen met o.a. memoryschuim laten maken, waarover we erg veel complimenten krijgen. Ook op electrisch verstelbare bedden zijn de juiste matrassen onontbeerlijk. 

Deze week werden de nieuwe matrassen voor Casa d’Oro geleverd, die we een paar weken geleden in overleg hebben samengesteld in de fabriek. Na een paar nachten uitproberen kunnen we tevreden constateren dat ze fantastisch zijn. Met de juiste ondersteuning, zonder hard aan te voelen. 

Ook voor het uitklapbare kinderbedje hebben we een nieuwe matras en beddengoed aangeschaft, zodat ook onze allerjongste gasten heerlijk uitgerust de dag beginnen. 

08-09-2018

Boeken, films of Italiaanse muziek

Boeken, films of Italiaanse muziek

Op vakantie kunt u weer eens de tijd nemen om een boek te lezen. In ons huis vindt u volop boeken over de geschiedenis van Italie, kunst, reizen, lekker eten en koken. En tijdens het lezen luistert u naar Italiaanse muziek. Op een regenachtige dag kijkt u naar een van de vele klassieke Italiaanse films die u bij ons op DVD kunt bekijken. Geen tijd voor verveling.....

04-09-2018

Heerlijk wandelen in het voor- of naseizoen

Heerlijk wandelen in het voor- of naseizoen

Het maakt nauwelijks uit waar je begint met een mooie wandeling, in de directe omgeving van ons vakantiehuis word je altijd verrast door de frisse natuur, onbekende weggetjes en onverwachte ontmoetingen. Vooral het voor- en najaar zijn uitermate geschikt. Een fijne manier om jezelf weer eens op te laden vol energie. En wat is een mooiere beloning na zo'n inspanning dan een goede Italiaanse maaltijd met een mooi glas wijn? En daarna een verkwikkende nachtrust in een goed bed?

U bent van harte welkom in ons huis. 

20-08-2018

Rolgordijn tegen lage zon

Rolgordijn tegen lage zon

Als je in het voor- of najaar in Casa d'Oro op het terras zit, kijk je soms hinderlijk in de lage zon. En terwijl je nog buiten luncht, komt het eten op tafel ook al snel in de zon te staan. Om dit te voorkomen hebben we aan een deel van de pergola bamboe rolgordijnen opgehangen. Een stuk prettiger!

08-07-2018

Concert van Zucchero in Venetië bijgewoond

Concert van Zucchero in Venetië bijgewoond

Wat een belevenis. Een optreden van de Italiaanse zanger Zucchero, samen met geweldige muzikanten is op zich al spectaculair. Wij gingen in juli dit jaar naar één van zijn twee openlucht concerten op het St. Marcoplein in Venetië. Als ooit het woord ‘betoverend’ op zijn plaats was, dan was het hier. 

Met de trein reisden we vanuit Senigallia in ca. 4 uren naar Venetië. We hadden een heerlijk hotelletje met uitzicht op de baai, gingen er uit eten en wandelden op een mooie zomeravond naar het plein. We hadden mooie olaatsen met goed zicht en het concert overtrof iedere verwachting. 

Na twee dynamische dagen reisden we weer met de trein terug naar de rust van Le Marche. Onvergetelijk. Dankzij onze Sonos installatie in huis kunnen we nog lang van zijn muziek genieten. 

09-04-2018

Check vooraf de oplaadpunten voor electrische auto's in Italië

Check vooraf de oplaadpunten voor electrische auto's in Italië

Het electriciteitsnet van ons huis is - zoals de meeste huishoudens hier - niet berekend op het opladen van een elektrische of hybride auto. Maar het kan wel in de directe omgeving, bijvoorbeeld in Senigallia - aan de kust. Dat vergt iets meer organisatie tijdens uw verblijf hier.

 

(Bron: ANWB)

 

Italië heeft ca. 1400 colonnini di ricarica, oftewel oplaadpunten (bron: chargemap.com), waarvan de meeste zich in het noorden van het land bevinden. (Ter vergelijking: Nederland heeft er ongeveer 7000 volgens chargemap.com.)
Het netwerk van openbare oplaadpunten is nog niet dekkend en het reizen met een elektrische auto door Italië vergt planning en voorbereiding.
Kijk voor een actueel overzicht van de locaties van oplaadpunten op chargemap.com, openchargemap.org en oplaadpunten.nl of zoek naar oplaadpunten via bijvoorbeeld de app Chargemap (IOS en Android).

 

29-11-2017

Volare...... Vlieg mee naar ons andere huis in Loretello

Onze gasten Robin en Irene hebben afgelopen seizoen met hun drone opnamen gemaakt van ons andere vakantiehuis, in Loretello, 11 km verder het binnenland in. Ook Corinaldo komt daar in voor. En Nicole heeft er een fraaie montage voor YouTube van gemaakt. Vliegt u even mee?

https://youtu.be/399IESPbjXc 

page loading