nieuws

03-06-2018

De olijfgaard is weer gemaaid

De olijfgaard is weer gemaaid

Door de afgelopen korte strenge winterperiode hebben onze oleanders en olijfbomen het zwaar te verduren gehad. Er moet veel gesnoeid worden en ter voorbereiding daarop is gisteren het gras gemaaid. Altijd weer zijn we onder de indruk van de veerkracht van de natuur in Italië. Want ook nu zien we gelukkig alweer volop groen uitlopen. 

En sommige planten lijken juist een extra oppepper te hebben gehad na de winter. De kersenboom en de laurierhaag staan er stevig bij. En de olijfbomen hebben al zoveel meegemaakt in hun bestaan dat ze hier ook wel weer bovenop zullen komen. 

28-05-2018

Vliegen tussen Weeze en Ancona op fijne tijden

Vliegen tussen Weeze en Ancona op fijne tijden

Wij zijn blij met het vliegveld Falconara bij Ancona, omdat het maar respectievelijk een half uur en drie kwartier rijden is naar onze huizen in Corinaldo en Loretello. Maar de vluchten waren de afgelopen jaren wel erg vroeg. Sinds 2016 zijn de vluchten van Ryanair tussen Weeze en Ancona weer op ‘schappelijke’ tijden. Goed nieuws voor onze gasten. Niet meer midden in de nacht naar het vliegveld rijden, maar vertrekken om 11.35 uur in de ochtend uit Weeze en om 13.25 uur aankomen. Of terugvliegen vanuit Ancona om 13.50 uur en om 15.45 uur in Weeze aankomen. Elke maandag en vrijdag gaat er een vlucht, door Ryanair wordt in de winter niet op dit traject gevlogen. Dan kunt u vliegen naar Bologna en rijdt dan nog 2 uur met een huurauto naar het zuiden.

09-04-2018

Check vooraf de oplaadpunten voor electrische auto's in ItaliŽ

Check vooraf de oplaadpunten voor electrische auto's in ItaliŽ

Het electriciteitsnet van ons huis is - zoals de meeste huishoudens hier - niet berekend op het opladen van een elektrische of hybride auto. Maar het kan wel in de directe omgeving, bijvoorbeeld in Senigallia - aan de kust. Dat vergt iets meer organisatie tijdens uw verblijf hier.

 

(Bron: ANWB)

 

Italië heeft ca. 1400 colonnini di ricarica, oftewel oplaadpunten (bron: chargemap.com), waarvan de meeste zich in het noorden van het land bevinden. (Ter vergelijking: Nederland heeft er ongeveer 7000 volgens chargemap.com.)
Het netwerk van openbare oplaadpunten is nog niet dekkend en het reizen met een elektrische auto door Italië vergt planning en voorbereiding.
Kijk voor een actueel overzicht van de locaties van oplaadpunten op chargemap.com, openchargemap.org en oplaadpunten.nl of zoek naar oplaadpunten via bijvoorbeeld de app Chargemap (IOS en Android).

 

03-04-2018

Eindelijk: een verstelbaar bed en een nieuwe bank

Eindelijk: een verstelbaar bed en een nieuwe bank

Soms kunnen we in Italie niet de juiste spullen vinden voor in ons vakantiehuis. Die ene mooie bank-met-hocker in de juiste kleur en maat, die net tegen een muurtje past. Of de twee electrisch verstelbare bedbodems, die precies in het bestaande ledikant passen. In dat geval kopen we het in Nederland en laten het vervoeren naar Italie. Een kostbare aangelegenheid, die soms de waarde van de goederen overstijgt.

Om kosten te besparen hebben we onze nieuwe bank en bedbodems voor Casa d'Oro laten meeliften met de zending van een andere Nederlandse familie die spullen liet verhuizen.

Alles is inmiddels ter plaatse en door een vriend van ons binnengezet. Eind deze maand gaan we met eigen ogen zien hoe het staat.....

29-11-2017

Volare...... Vlieg mee naar ons andere huis in Loretello

Onze gasten Robin en Irene hebben afgelopen seizoen met hun drone opnamen gemaakt van ons andere vakantiehuis, in Loretello, 11 km verder het binnenland in. Ook Corinaldo komt daar in voor. En Nicole heeft er een fraaie montage voor YouTube van gemaakt. Vliegt u even mee?

https://youtu.be/399IESPbjXc 

21-10-2017

Prachtige vroege olijvenoogst

Prachtige vroege olijvenoogst

Terwijl het nog volop nazomer was - half oktober - naderde de dag dat we voor ons werk terug naar Nederland moesten. Als we zelf wilden meeplukken met de prachtige oogst van onze 24 bomen moesten we snel beslissen. Met een beetje hulp van vrienden en onze gaste uit ons andere vakantiehuis in Loretello besloten we lastminute om vroeger dan ooit te plukken. De olijven waren half groen, half paars en rijp genoeg. Het zou nog 5 dagen droog blijven en het bleef warm. De 'frantoio' olijfpers, die vanaf eind oktober 24-uursdiensten draait was nog maar net begonnen. Boeren uit de buurt trokken hun wenkbrauwen op als we vertelden dat we gingen plukken - zeker twee weken voordat de echte hausse losbarst.

We hebben de mooiste oogst sinds jaren. 240 Kilo olijven geplukt en die hebben 34 liter olie opgeleverd. Een opbrengst van 13,3 %, wat uitzonderlijk genoemd mag worden.

In het weekend na het persen kwam de regen en daalde de temperatuur. We zijn blij dat wij ons werk al gedaan hebben.

20-10-2017

Rolgordijn tegen lage zon

Rolgordijn tegen lage zon

Als je in het voor- of najaar in Casa d'Oro op het terras zit, kijk je soms hinderlijk in de lage zon. En terwijl je nog buiten luncht, komt het eten op tafel ook al snel in de zon te staan. Om dit te voorkomen hebben we aan een deel van de pergola bamboe rolgordijnen opgehangen. Een stuk prettiger!

27-04-2017

Verplaatsbaar hek van 50 meter in de tuin

Verplaatsbaar hek van 50 meter in de tuin

Gaan we schapen houden bij Casa d'Oro? Nee hoor, maar voor het gemak noemen we de net aangeschafte afzetting een schapenhek. Het is multi-inzetbaar voor onze gasten en maarliefst 50 meter lang! Zet het rondom het zwembad voor de veiligheid. Maak een omheind stuk in de olijfboomgaard waar gespeeld kan worden. Zet een stuk van de tuin af, om beter toezicht op de hond te houden. Of bedenk zelf een andere toepassing. Het hek is licht, makkelijk met pennen in de grond te plaatsen en sterk. 

28-03-2017

Ons linnengoed is vernieuwd

Ons linnengoed is vernieuwd

Voor wie op vakantie niet de helft van de bagageruimte wil gebruiken voor handdoeken, beddengoed en keukenlinnen bieden wij al jaren het linnenpakket. Ook handig voor wie reist per vliegtuig. Alles is aanwezig in ons huis en voor €50 per verblijf van 2 personen mag u ons linnengoed gebruiken. Omdat er een wasmachine is, kunt u het zelf net zo vaak verschonen als u wilt. Voor een regendag is er zelfs een wasdroger. En dit jaar hebben wij allemaal nieuwe lakens en handdoeken, helemaal klaar voor het seizoen.

30-06-2016

Italiaanse wijnfles in Hollandse tuin

Italiaanse wijnfles in Hollandse tuin

Deze foto werd ons door gasten toegestuurd na thuiskomst. Ze hadden tijdens hun vakantie in ons huis een wijnfles gekocht en die een plekje gegeven in hun eigen achtertuin in Nederland.

Zo zullen ze nog vaak terugdenken aan de vakantie in Corinaldo.

page loading