nieuws

06-12-2018

Derde Michelin-ster voor Uliassi in Senigallia

Derde Michelin-ster voor Uliassi in Senigallia

Sterrestaurant Uliassi in Senigallia is niet een gewoon restaurant aan zee, het is een belevenis. Jaren geleden - ze hadden nog niet eens hun eerste ster, hebben wij ons al verbaasd over de creativiteit die uit de gerechten sprak. Zojuist hebben zij hun derde ster verdiend en dat trekt komend seizoen vast weer veel chique publiek naar de mooie badplaats. Op slechts 15 km van ons huis.

Maar ook zonder een dikke portemonnee kun je in Senigallia heerlijk eten. Langs de boulevard of in de oude stad.

Voor de gastronomische fijnproevers is het weer een reden om een vakantie te boeken in één van onze twee huizen, in Corinaldo (15 km van zee) of in Loretello (25 km van zee). 

U bent van harte welkom, maar wacht niet te lang met boeken, want het zomerseizoen zit elk jaar vroeger vol.

 

Op de foto ziet u het oude danspaleis in Senigallia, tegenwoordig gebruikt voor congressen.

Restaurant Uliassi ligt aan het begin van de boulevard, richting de jachthaven, ca. 200 meter van het danspaleis in een onopvallend gebouw.

08-09-2018

Boeken, films of Italiaanse muziek

Boeken, films of Italiaanse muziek

Op vakantie kunt u weer eens de tijd nemen om een boek te lezen. In ons huis vindt u volop boeken over de geschiedenis van Italie, kunst, reizen, lekker eten en koken. En tijdens het lezen luistert u naar Italiaanse muziek. Op een regenachtige dag kijkt u naar een van de vele klassieke Italiaanse films die u bij ons op DVD kunt bekijken. Geen tijd voor verveling.....

04-09-2018

Heerlijk wandelen in het voor- of naseizoen

Heerlijk wandelen in het voor- of naseizoen

Het maakt nauwelijks uit waar je begint met een mooie wandeling, in de directe omgeving van ons vakantiehuis word je altijd verrast door de frisse natuur, onbekende weggetjes en onverwachte ontmoetingen. Vooral het voor- en najaar zijn uitermate geschikt. Een fijne manier om jezelf weer eens op te laden vol energie. En wat is een mooiere beloning na zo'n inspanning dan een goede Italiaanse maaltijd met een mooi glas wijn? En daarna een verkwikkende nachtrust in een goed bed?

U bent van harte welkom in ons huis. 

20-08-2018

Rolgordijn tegen lage zon

Rolgordijn tegen lage zon

Als je in het voor- of najaar in Casa d'Oro op het terras zit, kijk je soms hinderlijk in de lage zon. En terwijl je nog buiten luncht, komt het eten op tafel ook al snel in de zon te staan. Om dit te voorkomen hebben we aan een deel van de pergola bamboe rolgordijnen opgehangen. Een stuk prettiger!

08-07-2018

Concert van Zucchero in Venetië bijgewoond

Concert van Zucchero in Venetië bijgewoond

Wat een belevenis. Een optreden van de Italiaanse zanger Zucchero, samen met geweldige muzikanten is op zich al spectaculair. Wij gingen in juli dit jaar naar één van zijn twee openlucht concerten op het St. Marcoplein in Venetië. Als ooit het woord ‘betoverend’ op zijn plaats was, dan was het hier. 

Met de trein reisden we vanuit Senigallia in ca. 4 uren naar Venetië. We hadden een heerlijk hotelletje met uitzicht op de baai, gingen er uit eten en wandelden op een mooie zomeravond naar het plein. We hadden mooie olaatsen met goed zicht en het concert overtrof iedere verwachting. 

Na twee dynamische dagen reisden we weer met de trein terug naar de rust van Le Marche. Onvergetelijk. Dankzij onze Sonos installatie in huis kunnen we nog lang van zijn muziek genieten. 

03-06-2018

De olijfgaard is weer gemaaid

De olijfgaard is weer gemaaid

Door de afgelopen korte strenge winterperiode hebben onze oleanders en olijfbomen het zwaar te verduren gehad. Er moet veel gesnoeid worden en ter voorbereiding daarop is gisteren het gras gemaaid. Altijd weer zijn we onder de indruk van de veerkracht van de natuur in Italië. Want ook nu zien we gelukkig alweer volop groen uitlopen. 

En sommige planten lijken juist een extra oppepper te hebben gehad na de winter. De kersenboom en de laurierhaag staan er stevig bij. En de olijfbomen hebben al zoveel meegemaakt in hun bestaan dat ze hier ook wel weer bovenop zullen komen. 

28-05-2018

Vliegen tussen Weeze en Ancona op fijne tijden

Vliegen tussen Weeze en Ancona op fijne tijden

Wij zijn blij met het vliegveld Falconara bij Ancona, omdat het maar respectievelijk een half uur en drie kwartier rijden is naar onze huizen in Corinaldo en Loretello. Maar de vluchten waren de afgelopen jaren wel erg vroeg. Sinds 2016 zijn de vluchten van Ryanair tussen Weeze en Ancona weer op ‘schappelijke’ tijden. Goed nieuws voor onze gasten. Niet meer midden in de nacht naar het vliegveld rijden, maar vertrekken om 11.35 uur in de ochtend uit Weeze en om 13.25 uur aankomen. Of terugvliegen vanuit Ancona om 13.50 uur en om 15.45 uur in Weeze aankomen. Elke maandag en vrijdag gaat er een vlucht, door Ryanair wordt in de winter niet op dit traject gevlogen. Dan kunt u vliegen naar Bologna en rijdt dan nog 2 uur met een huurauto naar het zuiden.

09-04-2018

Check vooraf de oplaadpunten voor electrische auto's in Italië

Check vooraf de oplaadpunten voor electrische auto's in Italië

Het electriciteitsnet van ons huis is - zoals de meeste huishoudens hier - niet berekend op het opladen van een elektrische of hybride auto. Maar het kan wel in de directe omgeving, bijvoorbeeld in Senigallia - aan de kust. Dat vergt iets meer organisatie tijdens uw verblijf hier.

 

(Bron: ANWB)

 

Italië heeft ca. 1400 colonnini di ricarica, oftewel oplaadpunten (bron: chargemap.com), waarvan de meeste zich in het noorden van het land bevinden. (Ter vergelijking: Nederland heeft er ongeveer 7000 volgens chargemap.com.)
Het netwerk van openbare oplaadpunten is nog niet dekkend en het reizen met een elektrische auto door Italië vergt planning en voorbereiding.
Kijk voor een actueel overzicht van de locaties van oplaadpunten op chargemap.com, openchargemap.org en oplaadpunten.nl of zoek naar oplaadpunten via bijvoorbeeld de app Chargemap (IOS en Android).

 

03-04-2018

Eindelijk: een verstelbaar bed en een nieuwe bank

Eindelijk: een verstelbaar bed en een nieuwe bank

Soms kunnen we in Italie niet de juiste spullen vinden voor in ons vakantiehuis. Die ene mooie bank-met-hocker in de juiste kleur en maat, die net tegen een muurtje past. Of de twee electrisch verstelbare bedbodems, die precies in het bestaande ledikant passen. In dat geval kopen we het in Nederland en laten het vervoeren naar Italie. Een kostbare aangelegenheid, die soms de waarde van de goederen overstijgt.

Om kosten te besparen hebben we onze nieuwe bank en bedbodems voor Casa d'Oro laten meeliften met de zending van een andere Nederlandse familie die spullen liet verhuizen.

Alles is inmiddels ter plaatse en door een vriend van ons binnengezet. Eind deze maand gaan we met eigen ogen zien hoe het staat.....

29-11-2017

Volare...... Vlieg mee naar ons andere huis in Loretello

Onze gasten Robin en Irene hebben afgelopen seizoen met hun drone opnamen gemaakt van ons andere vakantiehuis, in Loretello, 11 km verder het binnenland in. Ook Corinaldo komt daar in voor. En Nicole heeft er een fraaie montage voor YouTube van gemaakt. Vliegt u even mee?

https://youtu.be/399IESPbjXc 

page loading