nieuws

04-06-2017
Lang gewacht op de eerste kersenoogst
Lang gewacht op de eerste kersenoogst

Vijf jaar geleden plantten we aan de rand van onze olijfboomgaard een kleine kersenboompje. Leuk als aanvulling op de in de tuin aanwezige vijgen, appels, peren, pruimen en moerbeibessen. De boom had het zwaar en vorig jaar leek het alsof hij het niet zou redden. Maar dit jaar zat hij al vroeg in het blad en eindelijk hingen er de eerste kersen aan. Prachtig rood, knapperig, zoetzuur. Het waren er twaalf, waarvan er al snel twee door de vogels werden aangepikt. Maar die tien kersen waren heerlijk en we hebben ze met veel aandacht opgegeten. Volgend jaar hopen we op een verdubbeling van de oogst. 

24-05-2017
De olijfboomgaard is gesnoeid en klaar voor een mooie oogst
De olijfboomgaard is gesnoeid en klaar voor een mooie oogst

De trots van ons vakantiehuis in Corinaldo is de olijfboomgaard, die voor de helft uit oude bomen bestaat en voor de helft uit nieuwe aanplant. Vanaf ons terras kijk je uit over het glooiende landschap en de aflopende olijfboomgaard. Zo'n bezit maakt je trots en gelukkig.

De olijfgaard zorgt elke twee jaar voor een mooie oogst van de zuiverste biologische olijfolie. Genoeg voor eigen gebruik en voor onze vakantiegasten. Omdat we geen bestrijdingsmiddelen gebruiken blijft het de hele zomer spannend afwachten of de olijven goed gedijen. Of er geen beestjes of schimmels in de bomen komen, die de oogst beïnvloeden. 

Zojuist hebben we de bomen weer laten snoeien door een expert. Alles gaat met de hand en op gevoel. Onze bomenman klimt in het hart van de boom en snoeit alle zijtakken weg, zodat er 'een vogel doorheen kan vliegen'. 

Daarna hopen we er het beste van en pas eind oktober kunnen we oogsten. Samen met familie en vrienden. Ook dat gebeurt met de hand, we leggen een fijn net rondom iedere boom en harken met kleine kunststof harkjes de olijven van de takken af. De olijven gaan in kratten en binnen 24 uur na het plukken gaan ze naar de oliepers, waar we een eigen persing krijgen, zodat we zeker weten dat onze olijfolie ook echt van onze eigen boomgaard komt. 

Dichter bij de natuur, dan in onze olijfboomgaard, kun je eigenlijk niet komen. 

04-05-2017
Heerlijk wandelen in het voorseizoen
Heerlijk wandelen in het voorseizoen

Het maakt nauwelijks uit waar je begint met een mooie wandeling, in de directe omgeving van ons vakantiehuis word je altijd verrast door de frisse natuur, onbekende weggetjes en onverwachte ontmoetingen. Vooral het voor- en najaar zijn uitermate geschikt. Een fijne manier om jezelf weer eens op te laden vol energie. En wat is een mooiere beloning na zo'n inspanning dan een goede Italiaanse maaltijd met een mooi glas wijn? En daarna een verkwikkende nachtrust in een goed bed?

U bent van harte welkom in ons huis. 

27-04-2017
Verplaatsbaar hek van 50 meter in de tuin
Verplaatsbaar hek van 50 meter in de tuin

Gaan we schapen houden bij Casa d'Oro? Nee hoor, maar voor het gemak noemen we de net aangeschafte afzetting een schapenhek. Het is multi-inzetbaar voor onze gasten en maarliefst 50 meter lang! Zet het rondom het zwembad voor de veiligheid. Maak een omheind stuk in de olijfboomgaard waar gespeeld kan worden. Zet een stuk van de tuin af, om beter toezicht op de hond te houden. Of bedenk zelf een andere toepassing. Het hek is licht, makkelijk met pennen in de grond te plaatsen en sterk. 

28-03-2017
Ons linnengoed is vernieuwd
Ons linnengoed is vernieuwd

Voor wie op vakantie niet de helft van de bagageruimte wil gebruiken voor handdoeken, beddengoed en keukenlinnen bieden wij al jaren het linnenpakket. Ook handig voor wie reist per vliegtuig. Alles is aanwezig in ons huis en voor €50 per verblijf van 2 personen mag u ons linnengoed gebruiken. Omdat er een wasmachine is, kunt u het zelf net zo vaak verschonen als u wilt. Voor een regendag is er zelfs een wasdroger. En dit jaar hebben wij allemaal nieuwe lakens en handdoeken, helemaal klaar voor het seizoen.

06-02-2017
Vliegen tussen Weeze en Ancona op fijne tijden
Vliegen tussen Weeze en Ancona op fijne tijden

Wij zijn blij met het vliegveld Falconara bij Ancona, omdat het maar respectievelijk een half uur en drie kwartier rijden is naar onze huizen in Corinaldo en Loretello. Maar de vluchten waren de afgelopen jaren wel erg vroeg. Vanaf april 2016 zijn de vluchten van Ryanair tussen Weeze en Ancona weer op ‘schappelijke’ tijden. Goed nieuws voor onze gasten. Niet meer midden in de nacht naar het vliegveld rijden, maar vertrekken om 11.35 uur in de ochtend uit Weeze en om 13.25 uur aankomen. Of terugvliegen vanuit Ancona om 13.50 uur en om 15.45 uur in Weeze aankomen. Elke maandag en vrijdag gaat er een vlucht, door Ryanair wordt in de winter niet op dit traject gevlogen. Dan kunt u vliegen naar Bologna en rijdt dan nog 2 uur met een huurauto naar het zuiden.

18-10-2016
Spectaculaire boomplantdag
Spectaculaire boomplantdag

Vanochtend was iedereen paraat voor de grote operatie (zie onze vorige twee nieuwsberichten). De graver, de tuinmannen, de bomenleverancier. De weersvoorspelling was slecht en Italianen houden niet van buitenwerk in de regen. Maar ja, in Nederland regent het zo vaak, dus voor ons werd een uitzondering gemaakt. Toen Giorgio eenmaal het terrein op kwam rijden met zijn imponerende graafmachine was er geen weg meer terug..... Iedereen deed wat hij moest doen en voor de heilige middaglunch was de klus geklaard.

Volgend voorjaar gaan we het gras opnieuw inzaaien en we hopen dat de nieuwe bomen dan hun wortels stevig in de aarde hebben verankerd. Oh wat zal het er straks weer mooi uitzien! Dankzij alle stoere mannen!

03-08-2016
Corinaldo weer verkozen tot mooiste stad
Corinaldo weer verkozen tot mooiste stad

Corinaldo heeft opnieuw het keurmerk van 'Mooiste stadjes van midden Italie'gekregen - 'I Borghi piu belli d'Italia'. De prachtige oude stad is in goed gezelschap. Volgens Italie-website 'Ciao Tutti' zijn er nog meer plaatsen in Le Marche, die hetzelfde predikaat hebben gekregen. En het aardige is, dat u ze tijdens een verblijf in ons huis allemaal kunt bezoeken. Hoewel.... allemaal, dan mag u wel wat tijd uittrekken.

Het zijn Cingoli, Frontino, Gradara, Grottamare, Macerata Feltria, Mondavio, Mondolfo, Montecassiano, Montefiore dell'Aso, Monte Grimano Terme, Moresco, Offagna, Offida, San Ginesio, Sarnano, Servigliano, Treia en Visso. Vooral het voor- en najaar zijn heel geschikt voor uitstapjes en wandelingen door de mooiste steden en dorpjes van de streek. Kom uw ogen uitkijken in dit weinig toeristische deel van Italie.

30-06-2016
Italiaanse wijnfles in Hollandse tuin
Italiaanse wijnfles in Hollandse tuin

Deze foto werd ons door gasten toegestuurd na thuiskomst. Ze hadden tijdens hun vakantie in ons huis een wijnfles gekocht en die een plekje gegeven in hun eigen achtertuin in Nederland.

Zo zullen ze nog vaak terugdenken aan de vakantie in Corinaldo.

23-06-2016
U kunt Chromecast gebruiken in ons huis
U kunt Chromecast gebruiken in ons huis

Vanaf dit zomerseizoen bieden wij Chromecast aan in ons huis. Dat is een methode om films, apps, tv-programma's etc. vanaf uw smartphone of tablet te bekijken op de televisie. U hoeft alleen de (gratis) app van Google Cast te downloaden en dan kunt u bijvoorbeeld naar 'uitzending gemist' kijken op TV, Netflix (de Italiaanse versie) zien of alle YouTube filmpjes bekijken. 

page loading