nieuws

16-03-2020

Ontwikkelingen rond corona-virus op de voet gevolgd

Ontwikkelingen rond corona-virus op de voet gevolgd

Door de restricties van de overheid om verspreiding van het corona-virus te voorkomen hebben we dit jaar een wat andere aanloop naar het zomerseizoen. Meestal beginnen we rond de Pasen met het verhuurklaar maken van de huizen. In de winter is er al volop gewerkt aan de tuinen en terrassen. 
De natuur trekt zich nergens wat van aan en het is al weken mooi weer in Italië. Veerkracht is een woord dat direct opkomt als je kijkt naar de geschiedenis van Italië en zorgen voor elkaar hoort bij de Italiaanse mentaliteit. 
Wij volgen de ontwikkelingen op de voet en we hopen dat alle geboekte vakanties voor 2020 in onze huizen door kunnen gaan. Intussen sluiten wij ons aan bij de oproep: 'zorg goed voor elkaar.'

 

Een lentegroet van

Henk Mastwijk en Tineke Vermeer

27-10-2019

De nieuwe olijvenoogst is binnen

De nieuwe olijvenoogst is binnen

Dit jaar is de olijvenoogst bescheiden, maar ook met een kleine hoeveelheid (9 liter) zijn we heel tevreden. De kwaliteit is super. We hadden hulp van vrienden bij het plukken en veel tijd voor gezellige momenten. We hadden deze ervaring voor geen goud willen missen. 

25-08-2019

Goed nieuws: vanaf 2020 komt er airco in ons huis ??

Goed nieuws: vanaf 2020 komt er airco in ons huis ??

Vooral in het hoogseizoen kan het heel aangenaam zijn om in de slaapkamer een airconditioning te hebben, die zorgt voor een koele slaaptemperatuur.
Van verschillende gasten kregen we die wens te horen en daarom zijn we ons nu aan het oriënteren op de beste installatie. Want vakantie in een zonnig klimaat is fijn, maar het is nog fijner als je zelf kunt kiezen om die warmte even te vermijden.
We houden u op de hoogte.

06-06-2019

Nieuwe matrassen en accessoires voor het kinderbedje

Nieuwe matrassen en accessoires voor het kinderbedje

We hebben het geluk dat hier in de omgeving twee zeer kwalitatieve matrassenfabrieken zijn, die hun matrassen over de hele wereld leveren. Drie jaar geleden hebben we voor ons huis in Loretello nieuwe matrassen met o.a. memoryschuim laten maken, waarover we erg veel complimenten krijgen. Ook op electrisch verstelbare bedden zijn de juiste matrassen onontbeerlijk. 

Deze week werden de nieuwe matrassen voor Casa d’Oro geleverd, die we een paar weken geleden in overleg hebben samengesteld in de fabriek. Na een paar nachten uitproberen kunnen we tevreden constateren dat ze fantastisch zijn. Met de juiste ondersteuning, zonder hard aan te voelen. 

Ook voor het uitklapbare kinderbedje hebben we een nieuwe matras en beddengoed aangeschaft, zodat ook onze allerjongste gasten heerlijk uitgerust de dag beginnen. 

06-12-2018

Derde Michelin-ster voor Uliassi in Senigallia

Derde Michelin-ster voor Uliassi in Senigallia

Sterrestaurant Uliassi in Senigallia is niet een gewoon restaurant aan zee, het is een belevenis. Jaren geleden - ze hadden nog niet eens hun eerste ster, hebben wij ons al verbaasd over de creativiteit die uit de gerechten sprak. Zojuist hebben zij hun derde ster verdiend en dat trekt komend seizoen vast weer veel chique publiek naar de mooie badplaats. Op slechts 15 km van ons huis.

Maar ook zonder een dikke portemonnee kun je in Senigallia heerlijk eten. Langs de boulevard of in de oude stad.

Voor de gastronomische fijnproevers is het weer een reden om een vakantie te boeken in één van onze twee huizen, in Corinaldo (15 km van zee) of in Loretello (25 km van zee). 

U bent van harte welkom, maar wacht niet te lang met boeken, want het zomerseizoen zit elk jaar vroeger vol.

 

Op de foto ziet u het oude danspaleis in Senigallia, tegenwoordig gebruikt voor congressen.

Restaurant Uliassi ligt aan het begin van de boulevard, richting de jachthaven, ca. 200 meter van het danspaleis in een onopvallend gebouw.

08-09-2018

Boeken, films of Italiaanse muziek

Boeken, films of Italiaanse muziek

Op vakantie kunt u weer eens de tijd nemen om een boek te lezen. In ons huis vindt u volop boeken over de geschiedenis van Italie, kunst, reizen, lekker eten en koken. En tijdens het lezen luistert u naar Italiaanse muziek. Op een regenachtige dag kijkt u naar een van de vele klassieke Italiaanse films die u bij ons op DVD kunt bekijken. Geen tijd voor verveling.....

04-09-2018

Heerlijk wandelen in het voor- of naseizoen

Heerlijk wandelen in het voor- of naseizoen

Het maakt nauwelijks uit waar je begint met een mooie wandeling, in de directe omgeving van ons vakantiehuis word je altijd verrast door de frisse natuur, onbekende weggetjes en onverwachte ontmoetingen. Vooral het voor- en najaar zijn uitermate geschikt. Een fijne manier om jezelf weer eens op te laden vol energie. En wat is een mooiere beloning na zo'n inspanning dan een goede Italiaanse maaltijd met een mooi glas wijn? En daarna een verkwikkende nachtrust in een goed bed?

U bent van harte welkom in ons huis. 

20-08-2018

Rolgordijn tegen lage zon

Rolgordijn tegen lage zon

Als je in het voor- of najaar in Casa d'Oro op het terras zit, kijk je soms hinderlijk in de lage zon. En terwijl je nog buiten luncht, komt het eten op tafel ook al snel in de zon te staan. Om dit te voorkomen hebben we aan een deel van de pergola bamboe rolgordijnen opgehangen. Een stuk prettiger!

28-05-2018

Vliegen tussen Weeze en Ancona op fijne tijden

Vliegen tussen Weeze en Ancona op fijne tijden

Wij zijn blij met het vliegveld Falconara bij Ancona, omdat het maar respectievelijk een half uur en drie kwartier rijden is naar onze huizen in Corinaldo en Loretello. Maar de vluchten waren de afgelopen jaren wel erg vroeg. Sinds 2016 zijn de vluchten van Ryanair tussen Weeze en Ancona weer op ‘schappelijke’ tijden. Goed nieuws voor onze gasten. Niet meer midden in de nacht naar het vliegveld rijden, maar vertrekken om 11.35 uur in de ochtend uit Weeze en om 13.25 uur aankomen. Of terugvliegen vanuit Ancona om 13.50 uur en om 15.45 uur in Weeze aankomen. Elke maandag en vrijdag gaat er een vlucht, door Ryanair wordt in de winter niet op dit traject gevlogen. Dan kunt u vliegen naar Bologna en rijdt dan nog 2 uur met een huurauto naar het zuiden.

09-04-2018

Check vooraf de oplaadpunten voor electrische auto's in Italië

Check vooraf de oplaadpunten voor electrische auto's in Italië

Het electriciteitsnet van ons huis is - zoals de meeste huishoudens hier - niet berekend op het opladen van een elektrische of hybride auto. Maar het kan wel in de directe omgeving, bijvoorbeeld in Senigallia - aan de kust. Dat vergt iets meer organisatie tijdens uw verblijf hier.

 

(Bron: ANWB)

 

Italië heeft ca. 1400 colonnini di ricarica, oftewel oplaadpunten (bron: chargemap.com), waarvan de meeste zich in het noorden van het land bevinden. (Ter vergelijking: Nederland heeft er ongeveer 7000 volgens chargemap.com.)
Het netwerk van openbare oplaadpunten is nog niet dekkend en het reizen met een elektrische auto door Italië vergt planning en voorbereiding.
Kijk voor een actueel overzicht van de locaties van oplaadpunten op chargemap.com, openchargemap.org en oplaadpunten.nl of zoek naar oplaadpunten via bijvoorbeeld de app Chargemap (IOS en Android).

 

page loading