nieuws

21-03-2021

Snoeiwerk in de lente

Snoeiwerk in de lente

Ook in Italië is de lente begonnen en onze tuinmannen zijn druk met het snoeien van de olijfboomgaard, zodat straks de olijven weer alle ruimte krijgen. Voor ons is dit de tijd dat het begint te kriebelen, omdat we bijna niet kunnen wachten om weer naar Italië te vertrekken. We zullen nog even ons geduld moeten bewaren, maar hopen dat het net zo'n mooi seizoen gaat worden als vorig jaar. En dat onze gasten in een veilige omgeving volop kunnen genieten van hun vakantie. 

03-11-2020

Weg met de geraniums

Weg met de geraniums

Ze hebben in de afgelopen jaren goede dienst gedaan, onze plastic geraniums. Maar gisteren hebben we ze voorgoed opgeruimd. De eerste jaren na de verbouwing probeerden we de bovenramen op te fleuren met echte geraniums. Geen goed idee als een huis wordt verhuurd, want niet alle gasten gaven de planten water en dan is het in de hoogzomer snel afgelopen met de fleurigheid.

Toen er bijna niet van echt te onderscheiden kunstgeraniums op de markt kwamen hebben we die voor de ramen geplaatst. Een paar jaar geleden kwamen er luikjes bij de bovenramen als extra aankleding en daardoor waren er geen kunstplanten meer nodig. Eén van onze gasten gaf bij een terugkoppeling van het verblijf afgelopen zomer aan als negatief puntje, dat de kunstgeraniums afbreuk deden aan de verder zo natuurlijke uitstraling van deze plek.

Wij kwamen na de zomer terug in ons huis en keken weer eens met een frisse blik. Weg met die geraniums.... Toegegeven, het huis kan prima zonder. Bedankt Leontine voor je eerlijke kritiek. 

01-11-2020

Zondagochtend wandeling naar Corinaldo

Zondagochtend wandeling naar Corinaldo

Het is november en een stralend zonnige dag. Onze olijven zijn geplukt, huis en tuin zijn aan kant. Ik spring al vroeg uit bed voor een fijne wandeling. Vanuit Casa d'Oro is het 2 kilometer naar de stad Corinaldo, maar wel met een stevige stijging en daling. Ongeveer een half uur lopen. Wat een beloning als om 9 uur de kerkklokken beginnen te luiden en het dal wordt gevuld met nog meer geluid dan de vogels en olijvenplukkers. Even vergeet ik dat we ons vertrek naar Nederland alweer voorbereiden. Hier kan ik in de winter met plezier aan terugdenken. Ci vediamo, Corinaldo. 

19-10-2020

De olijvenoogst kan beginnen

De olijvenoogst kan beginnen

Vandaag worden de netten gerepareerd en het gereedschap gecontroleerd, want morgen begint het plukken van de olijven. Onze bomen hangen vol en er is een week mooi droog weer voorspeld. Enkele boeren in de buurt zijn voor het weekend al begonnen met de oogst. Er heerst olijvenkoorts in Italië. Een goede reden om even minder aan corona te denken en ons te concentreren op het werk. Helaas blijven de hulptroepen in Nederland, maar we krijgen hulp uit de buurt. We hebben er veel zin in. 

10-06-2020

Goed nieuws: vanaf nu is er airco in ons huis

Goed nieuws: vanaf nu  is er airco in ons huis

Vooral in het hoogseizoen kan het heel aangenaam zijn om in de slaapkamer een airconditioning te hebben, die zorgt voor een koele slaaptemperatuur. In overleg met het installatiebedrijf hebben we ook in de woonkeuken een unit laten plaatsen. 
Van verschillende gasten kregen we die wens te horen en daarom hebben wij sinds vandaag een moderne, geruisloze installatie, makkelijk te bedienen. Want vakantie in een zonnig klimaat is fijn, maar het is nog fijner als je zelf kunt kiezen om die warmte even te vermijden.

06-12-2018

Derde Michelin-ster voor Uliassi in Senigallia

Derde Michelin-ster voor Uliassi in Senigallia

Sterrestaurant Uliassi in Senigallia is niet een gewoon restaurant aan zee, het is een belevenis. Jaren geleden - ze hadden nog niet eens hun eerste ster, hebben wij ons al verbaasd over de creativiteit die uit de gerechten sprak. Zojuist hebben zij hun derde ster verdiend en dat trekt komend seizoen vast weer veel chique publiek naar de mooie badplaats. Op slechts 15 km van ons huis.

Maar ook zonder een dikke portemonnee kun je in Senigallia heerlijk eten. Langs de boulevard of in de oude stad.

Voor de gastronomische fijnproevers is het weer een reden om een vakantie te boeken in één van onze twee huizen, in Corinaldo (15 km van zee) of in Loretello (25 km van zee). 

U bent van harte welkom, maar wacht niet te lang met boeken, want het zomerseizoen zit elk jaar vroeger vol.

 

Op de foto ziet u het oude danspaleis in Senigallia, tegenwoordig gebruikt voor congressen.

Restaurant Uliassi ligt aan het begin van de boulevard, richting de jachthaven, ca. 200 meter van het danspaleis in een onopvallend gebouw.

08-09-2018

Boeken, films of Italiaanse muziek

Boeken, films of Italiaanse muziek

Op vakantie kunt u weer eens de tijd nemen om een boek te lezen. In ons huis vindt u volop boeken over de geschiedenis van Italie, kunst, reizen, lekker eten en koken. En tijdens het lezen luistert u naar Italiaanse muziek. Op een regenachtige dag kijkt u naar een van de vele klassieke Italiaanse films die u bij ons op DVD kunt bekijken. Geen tijd voor verveling.....

04-09-2018

Heerlijk wandelen in het voor- of naseizoen

Heerlijk wandelen in het voor- of naseizoen

Het maakt nauwelijks uit waar je begint met een mooie wandeling, in de directe omgeving van ons vakantiehuis word je altijd verrast door de frisse natuur, onbekende weggetjes en onverwachte ontmoetingen. Vooral het voor- en najaar zijn uitermate geschikt. Een fijne manier om jezelf weer eens op te laden vol energie. En wat is een mooiere beloning na zo'n inspanning dan een goede Italiaanse maaltijd met een mooi glas wijn? En daarna een verkwikkende nachtrust in een goed bed?

U bent van harte welkom in ons huis. 

09-04-2018

Check vooraf de oplaadpunten voor electrische auto's in Italië

Check vooraf de oplaadpunten voor electrische auto's in Italië

Het electriciteitsnet van ons huis is - zoals de meeste huishoudens hier - niet berekend op het opladen van een elektrische of hybride auto. Maar het kan wel in de directe omgeving, bijvoorbeeld in Senigallia - aan de kust. Dat vergt iets meer organisatie tijdens uw verblijf hier.

 

(Bron: ANWB)

 

Italië heeft ca. 1400 colonnini di ricarica, oftewel oplaadpunten (bron: chargemap.com), waarvan de meeste zich in het noorden van het land bevinden. (Ter vergelijking: Nederland heeft er ongeveer 7000 volgens chargemap.com.)
Het netwerk van openbare oplaadpunten is nog niet dekkend en het reizen met een elektrische auto door Italië vergt planning en voorbereiding.
Kijk voor een actueel overzicht van de locaties van oplaadpunten op chargemap.com, openchargemap.org en oplaadpunten.nl of zoek naar oplaadpunten via bijvoorbeeld de app Chargemap (IOS en Android).

 

29-11-2017

Volare...... Vlieg mee naar ons andere huis in Loretello

Onze gasten Robin en Irene hebben afgelopen seizoen met hun drone opnamen gemaakt van ons andere vakantiehuis, in Loretello, 11 km verder het binnenland in. Ook Corinaldo komt daar in voor. En Nicole heeft er een fraaie montage voor YouTube van gemaakt. Vliegt u even mee?

https://youtu.be/399IESPbjXc 

page loading