Vakantiehuis Italië

Romantisch huis met privé-zwembad

Casa Doro is een vrijstaand gerestaureerd huis van meer dan 120 jaar oud aan de voet van het middeleeuwse stadje Corinaldo. Slechts 15 km van de Adriatische kust. Prachtige plek, uitzicht op de uitlopers van de Apennijnen (klik op nevenstaand filmpje voor het uitzicht vanuit de tuin), groentetuin, fruitbomen, kleine olijfboomgaard en wijngaard erbij (jaaropbrengst: ca. 40 liter hoogwaardige biologische olijfolie). En een verkoelend zwembad.

 
Een prettig vakantiehuis

Met de ervaringen van ons eerste Italiaanse huis Bocca di Lupo als voorbeeld (kijk op onze andere website www.boccadilupo.nl ) hebben wij Casa Doro in 2008 rigoureus aangepakt. Verbouwd met vakmensen en de beste kwaliteit materialen, waardoor het nu ideaal is voor een heerlijke vakantie.

Het huis is niet erg groot, ca. 100 m2, maar slim ingedeeld en gezellig ingericht. Er zijn 2 slaapkamers (4 slaapplaatsen) boven, 1 extra kamer beneden die uitkomt op het terras, 1 badkamer en een bijkeuken met 2e wc, een zithoek en open eetkeuken.

Voor het huis is een groot overdekt terras, waardoor er veel leefruimte is gecreeerd. Voor tuinstoelen en gereedschap is er een aparte houten schuur. Naast het huis staat een indrukwekkende barbecue met buitenkeuken.

Het ronde zwembad heeft een doorsnee van 4,20 meter en is 1,20 meter diep. Heerlijk verkoelend op een warme dag. Naast het zwembad is een zonneweitje, waar je tot laat in de middag kunt bruinbakken of je kunt kiezen om in de schaduw onder de bomen te zitten met een boek.

 

Veel comfort en internet

 

Het huis heeft veel comfort, zoals een draadloze internet-verbinding, flatscreen televisie, satelliet-ontvangst voor internationale en Nederlandse tv-zenders, radio/cd-speler, dvd-speler, een wasmachine (7 kg trommel), vaatwasser, magnetron/oven, grote koelkast, uitgebreide keuken-uitrusting, Nespresso-apparaat en melkopschuimer (neem zelf uw favoriete cupjes mee), plafond-ventilatoren op de slaapkamers, haarfohn, boeken, cd's en dvd's met o.a. klassieke Italiaanse films etc.

 

Wat kost het? En wanneer kunnen we komen?

 

Ons huis is al te huur vanaf € 695 per week voor 4 personen. Kijk snel onder het tabblad 'Tarieven' en mail ons wanneer u wilt komen en met hoeveel personen en/of huisdieren.

 

 

Wij werken niet alleen hard aan het verfraaien van Casa Doro, ook de website is steeds in beweging.
Volg de actualiteit in het nieuws en de foto-albums (klik links boven).

 

Bekijk onze You Tubefilm van het uitzicht: http://www.youtube.com/watch?v=g7h_KsQBDL4

 

Waar komt die naam vandaan?

Is hier een goudschat begraven?
Is hier een goudschat begraven?

Eigenlijk schrijf je Casa d'Oro en dat betekent 'gouden huis.'Het verhaal gaat rond dat er bij dit huis ooit een goudschat werd begraven. Er zijn krantenberichten terug te vinden over de arrestatie van een voormalig bankmanager, die ervan werd verdacht dat hij goudstaven had gestolen. Hij heeft het huis enige tijd bewoond en werd later vastgezet zonder ooit te hebben bekend.

Zijn geliefde keerde nog verschillende malen naar het huis terug. En zoals het hoort in dit soort klassieke verhalen: ook de tuinman is uitgebreid ondervraagd. Nee, nooit wat gevonden.

Wij hebben ontdekt dat deze idyllische plek zelf de eigenlijke schat is.